12 előterjesztés az augusztusi testületi ülésen

Három polgármesteri módosító javaslatot követően, tizenkettő előterjesztést tárgyalt meg végül a képviselő-testület az augusztus 29-én, csütörtökön megtartott ülésén. Különösebb vita egyiknél sem alakult ki, az összes elfogadásra került.

12 előterjesztés az augusztusi testületi ülésen

Az elhúzódó bizottsági ülések miatt, a kiírthoz képest egy órával később kezdődött a testületi ülés augusztus 29-én, csütörtökön délután. Az elején Füstös János polgármesternek három módosító indítványa volt az eredetileg tervezett 11 napirendi ponthoz képest.

 

Az egyhangú elfogadását követően így nem a Közös Önkormányzati Hivatalt létrehozó megállapodás módosítása volt az első, hanem az épülő, új bölcsődének a közvilágítási hálózat kiváltása tekintetében a kiviteli munkák megrendelése. Itt rögtön Ilia Csaba fogalmazta meg véleményét, melyre a Műszaki Iroda vezetője válaszolt. A téma további pontosítást is igényelt.

 

A mindenki által történő támogatását követően az Ipari Park Kft. ügyvezetőjének a lemondását tárgyalták, ahol a Pénzügyi Bizottság külön állást foglalt. Ilia Csaba kérést fogalmazott meg ezzel kapcsolatban.

 

Vörös Mátyás természetesen támogatta a kért személyek meghívását a Pénzügyi Bizottság aktuális ülésére. Végül erre az előterjesztésre is mindenki „igen”-nel szavazott. Csakúgy, mint a következő háromra, melyek egy-egy értékesítésre meghirdetett önkormányzati ingatlanról szóltak. Egy a Rákóczi, kettő pedig a Csokonai utcában. Mivel egyikre sem érkezett ajánlat, így érvénytelenítették a pályázatokat és újakat írtak ki azzal a feltétellel, hogy jelenjenek meg ezek a felhívások Csurgó város honlapján is. A folytatásban is az önkormányzati ingatlanoké volt a főszerep. Négy helyrajzi számút is kijelöltek értékesítésre. Következett az Élményfürdő és Szálloda szerződésének az újbóli módosítása. Ilia Csaba felvetésére Füstös János válaszolt.

 

Egy tartózkodás mellett a többi képviselő támogatta a szerződés március 31-ig történő meghosszabbítását. Klung Szabolcs vállalkozását jelölték ki a kilencedik napirendi pontban a Petőfi tér 6. sz. alatti lakások villamoshálózati rendszerének a javítására, majd kiírták a Festetics György emlékére alapított ösztöndíjat.

 

Zárásként mindenki elfogadta az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, illetve a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló beszámolókat. A jelenlegi képviselő-testület szeptember végén tartja utolsó soros ülését. Októbertől már az új fogja meghozni a várost érintő döntéseket.

 

 

 



Műsor

Szeptember 16. hétfő

18.26: Diagnózis - egészségügyi magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

19.50: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.16: Így történt – archívműsor

23.00: Diagnózis - egészségügyi magazin

23.33: Képújság

 

Szeptember 17. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.16: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.16: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.16: Így történt – archívműsor

14.00: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.16: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.00: Diagnózis - egészségügyi magazin

20.33: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár