Öregdiák találkozó három előadással

Idén is megszervezte a református gimnázium az öregdiák találkozóját. Ez alkalommal is három előadás hangzott el, köztük professzor doktor Kránicz Jánosé, aki többek közt azt is elmondta, miként lett az ország egyik legjobb ortopéd szakorvosa, melyben hathatós segítséget nyújtottak tanárai. Violáné Bakonyi Ibolya főszervező zárásként egy felhívást tett közzé, mellyel az Öregdiák Szövetséget szeretné újraszervezni, hogy ismét teljes erejével szolgálja azt a célt, amiért 1929-ben létre lett hozva.

Öregdiák találkozó három előadással

A csurgói nyári rendezvények sorából immár kimaradhatatlan a Csokonai Református Gimnázium által szervezett öregdiákok találkozója. Nem maradt el ebben az esztendőben sem, programjában a szokásos három előadással.

 

Az idősebb előadó professzor doktor Kránicz János volt, aki ortopéd szakorvosként, sebészként méltán szerzett országos hírnevet. Beszédében kiemelte egykori tanárainak kiemelkedő szerepét, majd az elért sikereinek tudományos hátteréről is szólt.

 

Zárásként Violáné Bakonyi Ibolya fontos felhívást tett közzé, mégpedig az Öregdiák Szövetség újraszervezését, újraindítását. Remélhetőleg ez a Csokonai Gimnáziumhoz kötődő, nagy múltú civil szervezet hamarosan ismét maximálisan betölti azt a szerepét, amiért 95 évvel ezelőtt létre lett hozva.