Sajtótájékoztatót tartott Füstös János polgármester

A környékbeli polgármesterek sajtótájékoztatóját követően, Füstös János polgármester is sajtótájékoztatót tartott. Témája ugyancsak a személyi változások voltak. Kiemelte, Csurgó egy hátrányos helyzetű kistérség, kevés a jó szakember. Ezért szükség van egy tapasztalt, helybeli jegyzőre és egy ügyvezetőre a Városgazdálkodási Kft. élére, akik október elsejétől távoznak pozíciójukból. Egyikük kényszerűségből, a másikuk saját döntése alapján.

Sajtótájékoztatót tartott Füstös János polgármester

Az utóbbi napok elsődleges városi híreit, hivatalos és pletykaszint alapján, a városi vezetők távozása adja. Távozik pozíciójából Csurgó jegyzője, illetve a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója, Káplár István. Ő szerződésének a közös megegyezéssel történő felbontását kérte Füstös Jánostól. Ez volt az egyik oka, hogy városunk jelenlegi polgármestere sajtótájékoztatót tartott a négy környékbeli település polgármesterének sajtótájékoztatóját követően, szeptember 23-án, hétfőn késő délután.

 

Füstös János sajtótájékoztatójának másik témája, Fábián Anita jegyző október elsején történő távozása volt.

 

Csurgó polgármestere sajnálatát fejezte ki, hogy ilyen helyzet alakult ki.

 

A távozók között van még a polgármesteri hivatal kincstárvezetője és egyik dolgozója, illetve Lantos Sándor aljegyző, aki a jövőben várhatóan Zalakarosban tölti be ugyanezt a pozíciót.