2000 db-os festményhagyatékot adományoztak Csurgónak

Különleges kiállítás megnyitására került sor a közösségi ház első emeletén. Török Orsi munkáinak egy kis részéből látható egy tárlat, amely egyben életmű átadó is volt. Az elhunyt festőművész édesanyja ugyanis úgy döntött, a mintegy kettőezer darabból álló hagyatékot Csurgó városának ajándékozza. Ennek a hivatalos átadására is sor került az eseményen.

2000 db-os festményhagyatékot adományoztak Csurgónak

„Színek és fények” címmel került sor egy rendkívüli kiállításra a közösségi ház első emeletén. Török Orsi rendkívül tehetséges volt, aki imádott festeni. De sajnos 2018-ban fiatalon elhunyt. A képeit hagyatékának kurátora ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, megvilágítva a művész alkotásait.

 

A kiállítás megnyitó rendkívüli volt, hiszen a festőművész édesanyja úgy döntött, Csurgó városának ajándékozza lánya életművét. Így ez adományozó ünnepség is volt egyben. A rendkívül értékes és kedves gesztust Füstös János polgármester köszönte meg.

 

Az adományozás természetesen hivatalos keretek közt zajlott. Fóti Katalin és Füstös János egy erről szóló okiratot írt alá, melyet aztán örömmel vett át városunk polgármestere. Ezt követően az érdeklődők megtekintették a jelenleg kiállított festményeket. Mivel kettőezer darabról van szó, folyamatosan cserélődnek majd az alkotások, hogy elérjék a célt, vagyis, hogy mindenki számára bármikor láthatóak legyenek Török Orsi életének tükre, a festményei.