Felújítások és szakmai előrelépés az Önkéntes Tűzoltóság életében

A csurgói önkéntes tűzoltó egyesület 150 éves évfordulója alkalmából felújításra került az épület mellett található Flórián szobor környezete, illetve a szintén 150 éves lóvontatású vízszállító szekér. A civil szervezet elnöke, Benedek György egy másik örömhírt is megosztott, mely szerint feljebb léptek egy szakmai kategóriát. Ennek köszönhetően több pénzre tudnak pályázni, így korszerűsíteni tudják a felszereléseiket.

Felújítások és szakmai előrelépés az Önkéntes Tűzoltóság életében

A hivatalos tűzoltók munkáját segíti a Reményi Samu Tűzoltó Egyesület, amely alapításának jubileumi évfordulóját ünnepelhette május elején. A Somogyban elsőként megalapított önkéntes szervezet ugyanis 150 éves múltra tekint vissza. Ebből az alkalomból kettő kisebb felújításra is sor került az épület mellett.

 

Az önkéntes tűzoltók kicsi anyagi keretből gazdálkodhatnak, ezért nagy dolog, hogy sikerült ezeket a felújításokat véghez vinni, amihez némi segítségre is szükség volt.

 

Még egy változás történt időközben, mégpedig egy szakmai előrelépés, kettesből az egyes kategóriába, ami némileg több pénzt is jelent.