Három fellépő a Dél-Somogyi Dalostalálkozón

Ebben az esztendőben Csurgón tartották meg a Dél-Somogyi Dalostalálkozót. Ennek keretében három kórus lépett fel a közösségi házban. A barcsi Bárdos Lajos Vegyeskar, a Nagyatádi Vegyeskar és a Harmónia Énekegyüttes.

Három fellépő a Dél-Somogyi Dalostalálkozón

Minden esztendőben más városban kerül megrendezésre a Dél-Somogyi Dalostalálkozó a három résztvevő kórus lakóhelye szerint. Tavaly Nagyatád adott neki otthont, ebben az esztendőben pedig Csurgó volt a soros. A közösségi házban megtartott eseményen elsőként Violáné Bakonyi Ibolya idézte fel az előzményeket, a dalostalálkozó indulását.

 

A folytatásban Füstös János polgármester köszöntötte a résztvevőket és az érdeklődőket, felsorolva a csurgói népzene nagyjait, elődeit. A felsorolásból természetesen nem maradt ki Peperő Gyula énektanár, karnagy sem.

 

Az énekkarok közül elsőként a barcsi lépett fel. Másodikként a Harmónia Énekegyüttes következett, majd harmadikként adta elő műsorát a Nagyatádi Vegyeskar. Az idei dalostalálkozó kiválóan sikerült, amit a több érdeklődő is jelzett. Mindhárom kar ismét csak színvonalas műsorral állt fel a színpadra, köztük a Harmónia Énekegyüttes, mint házigazda.