Hivatalosan is átvette a polgármesteri munkakört Ilia Csaba

Megtörtént a polgármesteri munkakör hivatalos átadása, átvétele. Minderre október harmadikán, csütörtökön délelőtt került sor. Az elsejétől hivatalba lépő Ilia Csaba apparátusi értekezletet is tartott első munkanapján, melyen részt vettek az új képviselők is.

Hivatalosan is átvette a polgármesteri munkakört Ilia Csaba

Október elsején megkezdte hivatalosan is polgármesteri munkáját Ilia Csaba, aki a júniusi önkormányzati választásokon nyerte el a csurgói szavazók többségének a bizalmát.

 

Egy 2011-es törvény írja elő, hogy az új polgármesternek nyolc napon belül át kell venni a tisztséget a régi városvezetőtől. Csurgón ez az előírásoknak megfelelően meg is történt október harmadikán, csütörtökön délelőtt. Mindez rendben zajlott, Füstös János még egyszer gratulált sok sikert kívánva, majd hivatalosan is átadta 14 évig betöltött pozícióját. Ilia Csaba elmondta, az átadás, átvétel előkészítése azonban okozott számára némi keserűséget, illetve szomorúságot.

 

A következő fontos állomás a képviselő-testület alakuló ülése lesz, melyre a törvény 15 napos határidőt szab meg. Csurgón, a jegyzői hiányosság pótlása miatt, egyelőre még nem tudni, melyik napon kerül erre sor.