35 éve újra város Csurgó

Újra várossá válásának 35. évfordulóját ünnepelte Csurgó. A szeptember 26-án megtartott eseményen Szászfalvi László egykori polgármester és Füstös János az ünnepség idején még hivatalban lévő városvezető tartott előadást, illetve beszédet, felidézve múltat és jelent egyaránt. A kulturális műsor keretében felléptek a Pálóczi Horváth Ádám Református Művészeti Iskola táncosai, illetve a Nagykanizsai Fúvószenekar Kisegyüttese.

35 éve újra város Csurgó

Csurgó 1989-ben kapta vissza városi rangját, vagyis 35 éve. Ebből az alkalomból került sor ünnepségre szeptember 26-án, csütörtökön este a közösségi házban. A Himnusz eléneklése után Csokonai Vitéz Mihály: Jövendölés az első oskoláról a Somogyban című verse hangzott el.

 

A folytatásban Szászfalvi László mondott beszédet, visszaidézve a kezdeteket. Ő volt, aki a rendszerváltás idején, 1990-től az első polgármestere volt Csurgónak. Akkoriban gyakorlatilag egy teljesen ismeretlen helyzetben kellett irányítani a várost. A legnehezebb természetesen a megfelelő költségvetés biztosítása volt. Felidézte több dolog is van, melyre Szászfalvi László büszke a városvezetését tekintve.

 

Az ünnepségen kulturális műsorszámok is szerepeltek. Elsőként a Pálóczi Horváth Ádám Református Alapfokú Művészeti Iskola rendkívül sikeres táncosai léptek fel.

 

Füstös János 2010 őszétől 2024. szeptember 30-ig volt Csurgó első embere. Hosszas, prezentációval alátámasztott előadást tartott erről az időszakról, amely események, történések tekintetében rendkívül sűrű volt.

 

Az októbertől leköszönt polgármester több mindent emelt ki az elmúlt tizennégy évből.

 

A kulturális blokk másik részében a Nagykanizsai Fúvószenekar Kisegyüttese lépett fel.

 

Egy születésnap fontos kelléke a torta, ami most sem hiányzott a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola cukrászainak a jóvoltából.

 

Zárásként pedig a közösségi ház előterében Füstös János mondott pohárköszöntőt. Ezzel fejeződött be Csurgó újra várossá válásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepsége.