Sokan tettek előrehozott érettségit a református gimnáziumban

Lezárultak a szóbeli érettségi feleletek a református gimnáziumban. Hétfőn és kedden az „A” osztályosok adtak számot tudásukról. Ez alkalommal kimagasló létszámban tettek előrehozott vizsgákat az alsóbb évfolyamosok. Kissné Gulyás Gabriella igazgatóhelyettes elmondta, annak ellenére, hogy ettől a tanévtől megváltoztak az érettségi szabályai, ismét csak nagyon jó átlaggal büszkélkedhetnek a végzősök.

Sokan tettek előrehozott érettségit a református gimnáziumban

Több mint húszan sorakoztak fel az eredményhirdetésre június 26-án, kedden délután a református gimnázium Dísztermében. Ezen a napon ugyanis a 12/a osztály számára a szóbeli feleletekkel véget ért az érettségi. Velük együtt átvehették okleveleiket az alsóbb évfolyamosok közül azok, akik előrehozott vizsgát tettek, természetesen sikeresen. Idén azért kicsit nehezebb dolguk volt a diákoknak és a tanároknak a változások miatt.

 

A bizonyítványátadó ünnepség, a szokásoknak megfelelően, rövid istentisztelettel kezdődött Fejér István vallástanár, református lelkész szolgálatával. Az „A” osztály vizsgaelnöke a hivatalos adatokat tartalmazó mondatai után az érettségi bizonyítvány megszerzésének, illetve ezen túl a tanulásnak a fontosságát emelte ki.

 

Az idei érettségizők között feltűnően sokan voltak azok a nem végzősök, akik előrehozott vizsgát tettek valamilyen tantárgyból, vagy akár tantárgyakból.