Jutalmak átadása, köszöntések a református tanévzárón

Rövid istentisztelet, a kiváló tanulók és sportolók jutalmazása, a nyugdíjas dolgozók búcsúztatása, a jubiláló pedagógusok köszöntése, igazgatói beszéd. Mindez a református iskola tanévzáró ünnepségén történt, melyet pénteken délelőtt tartottak.

Jutalmak átadása, köszöntések a református tanévzárón

Rövid istentisztelettel kezdődött a református iskola tanévzáró ünnepsége, melyen Szászfalvi Lászlóné hirdetett igét. A Vakációról szóló gondolatait követően a legjobb tanulók vehették át jól megérdemelt jutalmaikat. Mindez viszonylag hosszas időt vett igénybe, hiszen az alsó és felső tagozatosok közt is többen teljesítettek kiválóan. Elhangzott, a könyvek megvásárlásában jelentős anyagi támogatást adott az iskolai szülői szervezet. A református iskolában megszokás, hogy erre az alkalomra a harmadikos tanulók készülnek műsorral. Most is így történt, az elején egy közös énekkel a kisiskolásokkal.

 

Díjátadással folytatódott az esemény. Ebben a tanévben a „Jó tanuló, jó sportoló” elismerést Huszics Rebeka 10/A osztályos diák érdemelte ki. „Az év tanulója” pedig Kovács Kata Zsófia lett, szintén a 10/A-ból. Régi hagyomány az iskolában, hogy azok a tanulók, akik tevékenységükkel az iskola hírnevét öregbítették, beírhatják nevüket az Aranykönyvbe. Sorba szólították azokat, akik méltók voltak erre.

 

Az intézmény több évtizedes áldozatos munkavégzésüket megköszönve, elbúcsúzott nyugdíjba vonuló dolgozóitól, akik mindig fontos szerepet töltöttek be az iskolában. Megbecsülésük jeléül elismerő oklevelet és egy ajándékkosarat vehettek át a vezetőktől. Itt azonban nem ért véget a köszöntések sora. A folytatásban azoknak a pedagógusoknak gratuláltak, akik a pályán 25, illetve 30 évet töltöttek. Ők is elismerésben részesültek. Őket Hella Ferenc, a Somogyi Református Egyházmegye esperese is köszöntötte, áldást kérve további munkájukra és életükre.

 

Pálfy Hanga Boróka zongorajátékát követően zárta le hivatalosan a tanévet Füstösné Ábrahám Judit igazgató. A végén a Himnusz eléneklése után következett a záró áldás, majd visszavonultak a református templomból az iskolába a tanárok és a diákok, ahol az osztálytermekben átadásra kerültek a bizonyítványok.