Tanévnyitó a református iskolában

Szintén vasárnap került sor a református iskola tanévnyitó ünnepségére, amely elhúzódott az esti órákba. Nagy része a református templomban zajlott, ahol az esemény a szokásos rend szerint zajlott. Istentisztelet, köszöntő, díjátadás, elsősök műsora, fogadalomtételek, igazgató tanévnyitó beszéd

Tanévnyitó a református iskolában

Az iskola új polgáraivá válva léptek be a református gimnázium életébe, a nagy múltú középiskola udvarán lévő Festetics Kapun az első és a kilencedik osztályos tanulók. Mindez szeptember 1-én, vasárnap a kora esti órákban történt, az intézmény tanévnyitó ünnepségén. A szimbolikus avatást követően mindenki átvonult a Csurgói Református Templomba, az esemény fő helyszínére. Itt először rövid istentisztelet vette kezdetét.

 

Igét Fejér István, az iskola vallástanára hirdetett. A felolvasott igeszakaszok kapcsán mondanivalóját három célcsoportra osztotta. Elsőként az intézmény tanáraihoz, tanítóihoz szólt.

 

A folytatásban a diákoknak és a szüleiknek is volt üzenete prédikációjában.

 

Az istentiszteletet követően egy köszöntő hangzott el. Az iskola igazgatótanácsának elnöke kettő szót hozott magával, melyek a Bibliában a legtávolabb vannak egymástól.

 

A tanévnyitón díjátadásra is sor került. Csakúgy, mint egy évvel ezelőtt, a Kazinczy-alapítványi Bizottság Kósáné Kisgéczi Gabriellát a helyes és szép magyar beszédre nevelés terén végzett példamutató munkájáért Kazinczy-Jutalomban részesítette. Szintén ilyen elismerésben részesültek az iskola beszédművelő körének diákjai: Boros Annamária, Fekete Linda, Nyira Panna, Pálfy Hanga és Révai Lara nyolcadik osztályos tanulók, akik, a Magyar Katolikus Rádió „Szóról-szóval” című adássorozatában való eredményes részvételért. A fogadalomtétel elsőként kettő új pedagógust érintett: Bódis Réka és Bellák Bianka tanárnőt. Az óvodát iskolára cserélő első osztályosok műsora sem maradt el természetesen.

 

Az intézmény új diákjai a műsort követően mondták el esküjüket. Először az elsősök, majd a kilencedikesek. Végezetül, ahogy minden esztendőben, az intézmény igazgatójának a gondolatai következtek.

 

Az esemény zárásaként a Himnusz hangzott el, majd a bevonulás rendjét megtartva az iskolazászló után a lelkészek, a vezetőség, majd az osztályok és a résztvevő szülők hagyták el a templomot.

 

 

 



Műsor

Szeptember 16. hétfő

18.26: Diagnózis - egészségügyi magazin

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

19.50: Képújság

22.00: Csurgói Híradó

22.16: Így történt – archívműsor

23.00: Diagnózis - egészségügyi magazin

23.33: Képújság

 

Szeptember 17. kedd

  7.00: Csurgói Híradó

  7.16: Képújság

10.00: Csurgói Híradó

10.16: Képújság

13.00: Csurgói Híradó

13.16: Így történt – archívműsor

14.00: Képújság

16.00: Csurgói Híradó

16.16: Képújság

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Így történt – archívműsor

20.00: Diagnózis - egészségügyi magazin

20.33: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár