Tanulságos győzelem a bajnoki nyitómérkőzésen

Nyolc góllal is vezetett férfi kézilabda csapatunk az első félidőben, a végén mégis örülni kellett a győzelemnek. Mindez az Eger elleni bajnoki nyitómérkőzésen történt, melyre a Sótonyi László Sportcsarnokban került sor. A pontos végeredmény 26:25 lett a javunkra, de úgy, hogy Füstös Ádám a lefújás előtt pár másodperccel hétméterest hárított.

Tanulságos győzelem a bajnoki nyitómérkőzésen

A pár játékosváltozás mellett a legfontosabb mégiscsak Vladan Matic érkezése volt a vezetőedzői pozícióra a nyáron, természetesen férfi kézilabda együttesünk életében. Egy jó felkészülést követően, sokan voltak kíváncsiak, miként mutatkozik be a csapat az új bajnokságban. Az első összecsapására ráadásul hazai környezetben került sor, szeptember 7-én, szombaton az Eger ellen.
A vendégek kezdtek jobban, az első tíz percben nem igazán éreztük még a ritmust, de mégiscsak ez volt a nyitómeccs, elvárt győzelemmel a végén. Ekkor, 4:4-nél azonban ráéreztünk a játékra és 8:4-re megléptünk. Energikusan, jól kézilabdáztunk, látszott a nyáron elvégzett munka. A félidő derekán Papp Tamás váltotta az amúgy jól teljesítő Szeitl Eriket. A tavalyi bajnokságban is kiemelkedőt nyújtott beállósunk zsinórban négyszer köszönt be az Egernek, jelezve, idén is meghatározó játékosa lesz együttesünknek. A 26. percben Gábor Marcell találata a 15:7-es, vagyis nyolcgólos előnyünket jelentette. Csurgón először segítette a játékvezetők munkáját videóbíró. Sajnos ennek köszönhetően Vasvári Ádám a 24. percben piros lapot kapott durvának ítélt szabálytalanságáért. Mindezzel együtt magabiztos előnnyel, 17:11-gyel várhattuk a folytatást.

 

A második játékrészre láthatóan egy élesebb Eger jött ki a pályára. A 40. percben felzárkózott négy gólra. Vladan Matic időt is kért rögtön, érezve, akár baj is lehet. Ezt követően azonban visszaállítottuk a félidei hat egységnyi előnyünket. 22:16-nál azonban valami elszakadt a játékunkban. Zsinórban négy találatot szerezve kettőre feljöttek a vendégek úgy, hogy még bő tíz perc hátra volt a meccsből. Feszülten, pontatlanul kézilabdáztunk, de szerencsére a jól játszó Eger nem tudott egyenlíteni, pedig hétméterest és ziccert is hibáztunk. Tóth Péter azonban gondoskodott róla, hogy ne kelljen izgulnunk az utolsó másodpercekben, de mégis kellett. Negyven másodperc volt vissza, kettővel vezettünk, aztán jött a rémálom. Gyakorlatilag öt másodperc alatt kaptunk egy gólt, a középkezdést követően pedig technikai hibát vétettünk. Egy rossz védekezésnek köszönhetően pedig hétmétereshez jutott a vendég csapat. Ezt azonban Füstös Ádám nagyon okos védéssel hárítani tudta, becsapdázva a büntetőt végrehajtó török származású játékost. Ilyen idegborzoló körülmények közt lett a végeredmény 26:25 a javunkra.

 

Az Eger a második játékrészben mutatott jó kapusteljesítményének és kiváló védekezésének köszönheti elsősorban, hogy mínusz nyolcról kis híján pontot szereztek. Ennek egyik főszereplője volt Kiss Gergő.

 

A hétvégén első idegenbeli összecsapását is lejátszotta együttesünk Gyöngyösön. Nagyon rossz, 0:5-ös kezdést követően vezettek végig vezettek a hazaiak. Az utolsó percben sikerült megfordítanunk, de aztán sajnos a végén kaptunk egy gólt. Mindezzel együtt így is nagyon értékes pontot sikerült szereznünk. HE-DO B Braun Gyöngyös – Csurgói Kézilabda KFT 29:29.