Hír archívum

  • Közélet
  • Sport
Pályázati projektnyitó az Egészségügyi Centrumban
Közel négyszázan vettek részt a városi szemétszedésen

    Közel négyszáz embert mozgatott meg a város szemétszedési felhívása, melyre április 22-én, hétfőn a kora délutáni órákban került sor. A Sportcsarnok Kft., illetve a közösségi ház dolgozóinak a szervezésében megvalósult esemény hét helyszínről indult Felső-Csurgótól Alsokig. Márton-Szűcs Brigitta intézményvezető a résztvevők felé intézett köszönetnyilvánítás mellett elmondta, több alkalommal is meg szeretnék szervezni a jövőben a természetvédelem ás a minél tisztább lakókörnyezetünk érdekében.

    Zajlanak a Mesevár Óvoda felújítási munkálatai

      Somogy vármegyei pályázati forrásból 200 millió Ft-ot nyert Csurgó a Mesevár Óvoda teljes, komplex felújítására. Ez hivatalosan most került bejelentésre egy sajtótájékoztató keretében. Ebből az összegből elsősorban az energiafogyasztás fog csökkenni jelentős mértékben az új nyílászáróknak és szigeteléseknek köszönhetően. A munkálatok már javában zajlanak, július 31-ig kell végeznie a kivitelezőnek. Szeptemberben ugyanis már itt kezdik az új tanévet a gyermekek.

      Fejlesztési zárórendezvény a Metallux Zrt-nél
      Díjazták a „Helyi érték” fotópályázat legjobbjait

        „Helyi érték” címmel írt ki fotópályázatot a Csurgó Város Fejlődéséért Egyesület. Célja, hogy az itt élő, fényképészet iránt érdeklődők minél művészibb módon örökítsék meg az általuk vélt csurgói értékeket. A felhívásra sok kép érkezett, melyből a 25 legjobb került kiállításra a Sótonyi László Sportcsarnokban. Ennek a megnyitóján adták át a legsikeresebbnek járó díjakat.

        Különleges irodalmi beszélgetés a Költészet Napján

          Április 11-e a Magyar Költészet Napja. Ebből az alkalomból három vendégnek köszönhetően különleges beszélgetésre került sor a Sótonyi László Sportcsarnokban a közösségi ház dolgozóinak szervezésében. Tallér Edina író irodalmat érintő kérdéseire igyekezett legjobb tudása szerint válaszolni Szöllősi Mátyás költő, fotóriporter és Kovács Áron színész, énekes, akit az országos televíziókból jól ismerhetünk műsorvezetőként. A rendezvényen saját versek és megzenésített József Attila költemények is elhangzottak.

          Összes Közélet cikk

          Magabiztos első félidő, szerencsés győzelem a kieső ellen
          A tavasz eddigi legjobb játéka a Ferencváros ellen

            A tavaszi szezon legjobb játékát nyújtotta ugyan férfi kézilabda csapatunk szerdán a Ferencváros elleni, hétközi bajnoki fordulóban, ennek ellenére sajnos nem sikerült pontot szerezni. A félidőben ugyan 16:14-re vezettünk, de a kihagyott hétméteresek, tiszta helyzetek megbosszulták magukat és 30:29 arányban vereséget szenvedtünk.

            Újabb kínos vereség hazai pályán

              A Dabas után a Budakalász is nyerni tudott férfi kézilabda csapatunk ellen a Sótonyi László Sportcsarnokban. A félidőben 13:12-re vezettek, a végén 32:29-re győztek a vendégek. A sajtótájékoztatón elég kínos volt Baranyai Norbert vezetőedző újabb magyarázkodása. Szurkolói szemmel továbbra is érthetetlen, hogy egy remek őszt követően, miért ilyen hullámzó eddig a tavaszi teljesítmény. Különösen haza környezetben nem megy a játék. Az látszik, hogy az ellenfelek sokkal felkészültebben érkeznek Csurgóra.

              26 éve gyúrja a lelkeket és az izmokat
              Vereség hazai pályán a Dabas ellen

                Vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk hazai pályán a Dabas ellen. A végig küzdelmes összecsapáson az első félidő végén 14:13-ra vezettünk. A második játékrész elején azonban alaposan az öltözőben maradtunk, amikor fordítottak a vendégek és onnét már folyamatosan vezettek a lefújásig. 30:28-ra nyerték a találkozót.

                Tatabányai továbbjutás a döntetlennel a Magyar Kupában

                  A Veszprém elleni összecsapást követően, szerdán már a Magyar Kupában kellett vitézkednie férfi kézilabda csapatunknak a Tatabánya ellen. A szintén hazai pályán lejátszott mérkőzésen végig rendkívül szorosan alakult az állás. A Győri Mátyás vezette vendégek végül 26:26-os döntetlent értek el, amely a szabályok értelmében az ő továbbjutásukat eredményezte a legjobb nyolc közé.

                  Összes Sport cikk