Elballagtak a Rákóczi Iskola végzősei

Ahogy minden júniusban lenni szokott, állami fenntartású alapfokú tanítási intézményeink közül elsőként a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyolcadikosai vettek búcsút tanulmányaik eddigi helyszínétől. A ballagók műsorukban is megköszönték tanáraiknak és szüleiknek a sok segítséget és törődést. Útravaló gondolatait Ledniczky Miklós Jánosné tagintézmény-vezető osztotta meg az ünnepeltekkel.

Elballagtak a Rákóczi Iskola végzősei

A „Búcsúzunk” felirat hirdette a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola udvarára vezető ajtó felett június 22-én, szombaton a reggeli időszakban, hogy ismét csak eltelt egy tanév, az idei végzősök számára eljött az elköszönés pillanata. Ahogy minden esztendőben, elsőként az állami alapfokú oktatási intézményeink közül itt került sor erre az ünnepségre. A nyolcadikosok az épületből kilépve, elfoglalták helyüket, majd elsőként az ő búcsúműsorukra került sor.

 

Műsorukat megszakítva, lezajlott a hivatalos iskolazászló-átadás, melyre emlékül felkerült ennek a ballagó osztálynak is a szalagja. A folytatásban a hetedikesek köszöntek el ballagó társaiktól.

 

A végzősök elsőként tanáraiknak és szüleiknek köszönték meg segítségüket, fontos útmutatásukat, majd a búcsú mondatai következtek.

 

Az iskola nevében a tagintézmény vezetője mondta el útravaló gondolatait.

 

Az eseményen a szülői munkaközösség is elbúcsúzott két oszlopos tagjától, Baloghné Kopun Ildikótól és Magyarné Szöllősi Edinától, egy-egy csokorral megköszönve nekik a gyermekeket támogató munkájukat. A könnyek játszották a főszerepet ezt követően. A megható pillanatokban ugyanis a nyolcadikosok virággal és öleléssel hálálták meg szüleiknek a gondoskodó segítséget, támogatást. A végén ők is megkapták virágcsokraikat meghívott vendégeiktől, így vonultak vissza az iskola épületébe. A bejárat mellett Sikesdi Veronika igazgató és Ledniczky Miklós Jánosné tagintézmény-vezető kézfogással engedték útjukra elbúcsúzott diákjaikat.