A ballagókat ünnepelték az Eötvös Általános Iskolában

A Rákóczi Általános Iskolát követően került sor az Eötvös Általános Iskola végzőseinek a ballagására. Az ünnepeltek a tavalyihoz hasonlóan, most is emlékezetes műsorral köszöntek el alapfokú tanulmányaik helyszínétől. Természetesen most is átadták az Eötvös-díjat, illetve a legjobb sportolónak járó elismerést.

A ballagókat ünnepelték az Eötvös Általános Iskolában

Június 22-én, szombaton délelőtt az Eötvös Általános Iskolában is ballagási énekektől volt hangos az épület és környezete. Az ünnepség kezdéseként a Himnusz került eléneklésre, majd az intézmény igazgatója lépett a mikrofonhoz, hogy elköszönjön. Ezt követően Sikesdi Veronika egy-egy szál búcsúvirágot nyújtott át minden végzősnek, miközben Demjén Ferenc egyik ismert zeneszáma szólt.

 

Az intézmény tanulói és dolgozói nevében Takács Péter hetedik osztályos tanuló mondta el útravaló gondolatait végzős társainak.

 

A folytatásban átadásra kerültek a legrangosabb elismerések Az Eötvös-díjat ebben az esztendőben Kovács Enikő érdemelte ki a 8/A osztályból. A Sport-díjat az kaphatja, aki végig kiváló teljesítményt nyújtott, illetve tanulmányi eredménye is kimagasló volt emellett. Ez a végzős Balogh Zoé szintén 8/A-s tanuló volt. Mindkettejüknek Farkasné Horváth Judit, az Eötvös Iskola Gyermekeiért Alapítvány elnöke adta át. Szabóné Stenna Beáta igazgatóhelyettes az érintett ballagó diákok szüleit köszöntötte, akik a Szülői Közösségben tettek sokat a tanulókért. Csányiné Bocskor Gabriellát, Kovács Andrásnét, Vargáné Borbás Erzsébetet, Balatonné Dömötör Ildikót és Maronicsné Huszics Valériát. Az ünnepség egyik rövid, de jelentős mozzanata az iskolazászló hivatalos átadása. Miután ez lezajlott, az esemény másik felében, rendhagyó módon, a tanév hivatalos lezárására került sor. Mindezek végén átadhatták a szülők, barátok, hozzátartozók a virágokat az ünnepelteknek. Zárásként pedig a ballagók, tanulótársaik sorfala között, még egyszer hivatalosan körbejárták eddigi iskolájukat, miközben folyamatosan szólt tiszteletükre az intézmény harangja.