Előadás sorozat indult az Alzheimer betegségről

Előadás sorozat indult az Alzheimer betegségről a Csurgói Városi Szociális Intézmény Gondozottjaiért Alapítvány szervezésében. A nyitó rendezvényen Dallos Rita memóriakövet osztotta meg hasznos információit a demenciáról.

Előadás sorozat indult az Alzheimer betegségről

Az Alzheimer Cafe-t 1997-ben alapították Hollandiában. Magyarországon az első Győrben jött létre, dr. Menyhárt Miklós háziorvos indította útjára. Célja, hogy folyamatos információval lássa el a demenciában szenvedőket, nyílt, tabuk nélküli párbeszéd kialakításával. Hazánkban jelenleg közel száz Alzheimer Cafe működik, köztük most már városunkban is a Városi Szociális Intézménynek köszönhetően. Gedeonné Dallos Rita szociálgerontológus is, vagyis olyan szakember, aki az időskorúak egészségének a megőrzésével, illetve a korosodáshoz kapcsolódó egészségügyi problémák kezelésével foglalkozik. Ő érkezett előadást tartani a csurgói nyitó rendezvényre, melynek központi témája a demencia volt.

 

A megelőzés természetesen ennél a betegségtípusnál is fontos szerepet játszik, illetve játszhat.

 

Akit érdekel ez a komoly népbetegség, természetesen utána tud nézni, hozzájuthat információkhoz. Viszont a szakember arra figyelmeztet mindenkit, nem mindegy, milyen forrásból teszi ezt.

 

Alzheimer Cafe előadás ezentúl minden hónapban a Városi Szociális Intézményben. Akit érdekel, érdemes eljönni ezekre.