Városi futást szervezett a református iskola

Városi futást szervezett a református iskola a kihívás napjának reggelén. Ehhez csatlakozott az Eötvös Általános Iskola. A diákok és mozogni vágyó tanárok mintegy 2,5 km-t teljesítettek, melynek végállomása a közösségi ház melletti tér volt. Füstösné Ábrahám Judit igazgató elmondta, fontosnak tartják az intézményben a mozgást, a tanulók lelki és testi épségét egyaránt.

Városi futást szervezett a református iskola

Reggel háromnegyed nyolckor a református iskola diákjai és tanárai lepték el a városközpont parkját, ahol Molnár Ferenc testnevelő tanár irányítása mellett elkezdték a bemelegítést egy kis futáshoz. Mindez május utolsó szerdáján történt a Kihívás Napja alkalmából.

 

A református diákok és tanárok az Eötvös Iskolához futottak a bemelegítést követően, ahol nagyon sok általános iskolás tanuló és tanár kapcsolódott be, ahogy Molnár-Szabó Tünde is elmondta. Innét a Kossuth utcán haladt tovább a gyerektömeg a Városháza kereszteződésig, melyet követően a Víztorony melletti Festetics Parkba érkeztek, ahol a rekortán futópályán megtettek egy kört. Ezt követően tartottak a cél felé, a kiinduló ponthoz gyakorlatilag. Mindez nagyjából egy 2,5 km-es távolságot jelentett a református iskolások számára. A közösségi ház mellett megvártak mindenkit, majd elkészült a közös, történelmi fotó.

 

A Kihívás Napjának idei eseményén a Kinder Joy of Moving kihívás résztvevői között kisorsoltak 15 darab 50 ezer Ft értékű sportszerutalványt. A jól sikerült, vidám nap mellett a szerencse is megtalálta csurgói középiskolát, hiszen az egyiket megnyerték. Nem véletlenül fogadta meg mindenki, jövőre újra nekifut.