Énekmondó művészek a közösségi házban

Zenés beszélgetésre került sor a közösségi házban „… a dal szüli énekesét…” címmel. Kettő országhírű verséneklő, énekmondó érkezett műsort adni a Petőfi Kulturális Program keretében, hogy megzenésített verseket adjanak elő. Sajnos a rendezvény nem sok érdeklődőt vonzott.

Énekmondó művészek a közösségi házban

A nyertes kulturális pályázatnak és a Nemzeti Művelődési Intézetnek köszönhetően újabb országos hírű művészek érkeztek Csurgóra. Ezúttal ismét csak a zenéé volt a főszerep. A Misztrál Együttes egyik alapító tagja, Török Máté és a Kaláka Együttes egyik tagja, Radványi Balázs jött el, hogy megzenésített verseket énekeljenek, illetve éneket mondjanak egy zenés beszélgetés keretében.

 

A két művész természetesen nem véletlenül tudhat magáénak számos magas rangú elismerést. Rengeteg éneket tudnak, így okoz problémát számukra a dalok kiválasztása, amit mindig a helyszínen döntenek el. Nyilvánvalóan ennek is meg van az oka, mégpedig a nézők korosztálya.

 

A rendezvényre sajnos elég kevesen jöttek el. Inkább diákok foglaltak helyet a székeken. De az énekmondók természetesen így is mindent megtettek, hogy nívós műsort adjanak.