Trianonra emlékezett Csurgó

Trianoni ünnepségre került sor kedden, a késő délutáni időszakban a Petőfi téri Országzászlónál. A Nemzeti Összetartozás Napján a városi ünnepség zászlófelvonással és a Himnusz elhangzásával kezdődött. Megemlékező beszédet Szabó Sándor alpolgármester mondott. Az ünnepi műsorban Németh Istvánné versei, valamint és Decsi Richárd és Decsi Csaba éneke hangzott el.

Trianonra emlékezett Csurgó

Benedek György, a Reményi Samu Tűzoltó Egyesület elnöke kért engedélyt a nemzeti színű lobogó felvonására június 4-én, a trianoni békeszerződés aláírásának az évfordulóján tartott városi ünnepség elején. Ez a Nemzeti Összetartozás Napja is egyben. Minderről egy 2010-es törvény fogalmaz hivatalosan. Az esemény ebben az esztendőben is zászlófelvonással és a Himnusz eléneklésével kezdődött a Petőfi téri Országzászlónál, vagyis a Trianoni Emlékműnél. Ebben az esztendőben Füstös János polgármester mondott méltó gondolatatokat a résztvevő emlékezők számára.

 

“A magyarság szívbe menekül”. Ezzel a címmel került sor zenés emlékműsorra a folytatásban, két fiatal énekes előadásában.

 

A mintegy húszperces, szívhez szóló műsort követően, a rendezvény végén az önkormányzat, az egyházak, intézmények, civil és egyéb szervezetek koszorút helyeztek el a trianoni emlékműnél, a magyarok egyik leggyászosabb napjának a szomorú emlékére. Fejhajtással tisztelegve azok a magyar emberek előtt, akiket az embertelen trianoni döntést követően elszakítottak anyaországuktól, vagyis hazánktól.