Júniusi ülését tartotta a képviselő-testület

Hat előterjesztés került megtárgyalásra a képviselő-testület júniusi, soros ülésén. Kiírták a közbeszerzést a sportcsarnok világításának a korszerűsítésére, három önkormányzati ingatlan pályázatát érvénytelenítették és újat írtak ki, illetve egy járdaépítésről döntöttek a Nagyváthy utcát illetően.

Júniusi ülését tartotta a képviselő-testület

A június 26-án, szerdán megtartott testületi ülés elején Füstös János polgármester gratulált Ilia Csabának, mint október elsejétől hivatalba lépő polgármesternek, illetve minden képviselőnek, aki bizalmat kapott a választóktól az önkormányzati választáson. Ezt követően kezdődött meg annak a hat napirendi pontnak a tárgyalása, melyet jóváhagytak. Elsőként egy 300 millió Ft-os pályázat közbeszerzési eljárásában való döntés várt megvitatásra, melynek keretében a Sótonyi László Sportcsarnok világítása korszerűsödhet. Ilia Csaba aggályosnak látta a munkák elvégzésére jelentkező céget, melyet meg is indokolt, hogy miért.

 

Vörös Mátyás hozzászólásában elmondta, a Pénzügyi Bizottságon hosszasan tárgyaltak arról, mi lehetne a legoptimálisabb megoldás ebben a helyzetben. Végül Ilia Csaba javaslata nem került támogatásra, viszont az eredeti igen, így az egyetlen érvényesen pályázó cég ajánlatát elfogadták.

 

Következett a menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátása. Erre mindenki „igen”-nel szavazott. A folytatásban három önkormányzati ingatlan tekintetében nyilvánították eredménytelennek a vásárlására kiírt pályázatot, valamint újak kiírásáról döntöttek. Kettő Csokonai és egy Rákóczi utcairól. Utolsóként a Nagyváthy utcában egy járdaépítésre beadott állami forrásigény volt a téma, melynél szintén adódott egy probléma, amiről szintén tárgyaltak már a Pénzügyi Bizottsági ülésen. Az itt elfogadott javaslatot támogatta végül minden képviselő.