Sajtótájékoztató a Nagyatádi Kórház újabb fejlesztéseiről

„A Nagyatádi Kórház járóbeteg szakellátásainak a fejlesztése” címmel került sor sajtótájékoztatóra az érintett egészségügyi intézményben. A teljesen felújított Tüdőgondozó átadása mellett az épület teljes nyílászárójának a cseréje került bejelentésre. dr. Orbán Csaba megbízott orvosigazgató és Szászfalvi László országgyűlési képviselő által.

Sajtótájékoztató a Nagyatádi Kórház újabb fejlesztéseiről

A Nagyatádi Kórház fenntartása 2013-ban került vissza az államhoz. Azóta több mint négy milliárd Ft fejlesztés történt az intézményben. Június 6-án délelőtt pedig a legújabb került bejelentésre egy sajtótájékoztató keretében, amely 1 milliárdos beruházást jelent az egészségügyi ellátásban. Ez az összeg kettő részből áll össze.

 

Szászfalvi László országgyűlési képviselő az államnak, mint fenntartónak a fontos szerepét hangsúlyozta a Nagyatádi Kórháznak ítélt források kapcsán.

 

A sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszként elhangzott, hogy a nyílászárók cseréje legkésőbb a fűtésszezon kezdetére be fog fejeződni. Dr. Orbán Csaba mindemellett a következő fejlesztésről is ejtett néhány gondolatot. A megbízott orvosigazgató azt is kiemelte, úgy látja, hogy a Nagyatádi Kórház egészségellátó szerepe felértékelődött az utóbbi években.

 

Az elhangzott információkról az intézmény dolgozói is értesülhettek. A sajtótájékoztatót követően ugyanis egy beszámolót tartott számukra ugyanezekről a dolgokról dr. Orbán Csaba és Szászfalvi László, a fejlesztésekről készült kettő rövid kisfilm segítségével alátámasztva gondolataikat. A folytatásban pedig hivatalosan átadásra került az új tüdőgondozó. A nemzeti színű szalag átvágását követően a nagyatádi katolikus plébános megáldotta az épületrészt, illetve az egész kórházat. Ezt követően, zárásként a vendégek és a dolgozók szemükkel is meggyőződhettek a korszerűsítésekről és átalakításokról.