Nyári gyermekfelügyelet és jelzőrendszeres szolgáltatás

Jelzőrendszeres szolgáltatására hívja fel a rászorulók figyelmét a Családsegítő Központ és Szolgálat, amely az idei évtől ingyenessé vált a járás egész területén. Az intézmény száz ilyen készülékkel rendelkezik. Ezen kívül ismét meghirdette nyári gyermekfelügyeletét. Ennek keretében összesen hat hétig várják a jelentkezőket augusztus végééig.

Nyári gyermekfelügyelet és jelzőrendszeres szolgáltatás

A szociális hálózat rendkívül erős és hatékony Csurgón, hiszen három intézmény is szolgálja a rászorulókat. Köztük a Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat, melynek vezetője fontos, akár életmentő segítségükre hívja fel a figyelmet, az idei jelentős változás függvényében. Egészen pontosan az ingyenessé vált jelzőrendszeres szolgáltatásukra.

 

A gyermekek számára mindig nagy öröm, ha végre elérkezik a vakáció, ám néhány családban a szülőknek ez némi fejtörést okoz. Ezen igyekszik segíteni hosszú évek óta az intézmény, amely komoly feladatot és munkát jelent az itt dolgozóknak, hiszen a programokon át az étkezésig mindent pontosan meg kell szervezni. Ezen a nyáron összesen hat héten várják a jelentkezőket augusztus végéig.