Szakmai napot tartott Csurgón a vármegyei pedagógiai szakszolgálat

Szakmai napot tartott Csurgón a Somogy Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat. A közösségi házban megtartott eseményen a szakmai programok mellett táncosok bemutatóját láthatta a több mint kettőszáz megjelent pedagógus. A díjak átadását és az ebédet követően sokan maradtak a délutáni szabad programokra.

Szakmai napot tartott Csurgón a vármegyei pedagógiai szakszolgálat

Csurgón tartotta első kihelyezett szakmai napját a Somogy Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat. Az esemény nagyon sok szakembert vonzott, több mint kettőszázan jöttek el.

 

A délelőtti program nyitásaként a Pálóczi Horváth Ádám Református Alapfokú Művészeti Iskola és a San Dance Studio TáncSport Egyesület versenytáncosai léptek a színpadra, megmutatni tehetségüket és azt, hogy milyen magasszintű művészeti oktatás folyik náluk. A Pálóczi Művészeti Iskola a művészeti oktatás területén tevékenykedik. A San Dance a versenysportban való szerepvállalását a Magyar Versenytánc Szövetség keretein belül végzi. Ahogy a mederációban elhangzott, csoportjaik rendszeresen résztvevői a régió kulturális életének és megannyi díjat, nemzetközi eredményt tudhatnak magukénak. Táncbemutatójuk után a köszöntőkkel folytatódott a program. Elsőként, mint házigazda Füstösné Dergez Veronika, a Csurgói Pedagógiai Szakszolgálat igazgatója mondta el gondolatait, majd Vassné Hguszics Bernadett alpolgármester, akit Sinka Szilvia Krisztina, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója követett. A rendezvényen különböző jutalmak is gazdára találtak.

 

A kulturális műsor másik felében a református iskola 3. és 4. osztályos tanulói mutatták meg néptánctudásukat. A főigazgató szakmai előadása után táncház zárta a délelőttöt, Kócza Attilának, a gyermekek felkészítőjének a vezetésével, melybe csaknem mindenki bekapcsolódott. Azonban a délután sem maradt program nélkül.